Päivitykset tulee viikon viiveellä mutta ei anneta sen haitata :) Eli viikko sitten perjantaina ajelin koirien kera Pelloon, jossa oli ohjelmassa pelastuskoiraleiri ja agilityä. En ois pelkän leirin takia ehkä lähtenytkään (se oli suunnattu aloittelijoille ja kouluttajat oli samat kuin Muoniossa kesällä) mutta kun sain sen yhdistettyä niin hyvin agikurssin aloitukseen niin tuli sekin käytyä. Eli perjantai-iltana sain ensin käsiini Maailman Ihanimman Bordercollien Jetan, jonka kanssa treenasin agia. Tehtiin putkea, hyppyä eri kulmista ja eri palkkauksin ja keppien sisäänmenoa. Mun alkuperäinen suunnitelma oli että opetan Jetalle kepit 2x2 menetelmällä mutta Pellon kepeillä se ei ollutkaan mahdollista. Täytyypi naksutella ne sille niin kuin olen omillekin tähän mennessä opettanut.

Treenin jälkeen pidin agiteoriatunnin uusille alkeis&jatkokurssilaisille. Sitten suuntasin Lempeän koululle joka oli pelastuskoiraleirin tukikohta. Majoittauduttiin sinne ja syötiin iltapalaa. Lauantaina aloitin aamuni laittamalla aamukahviin sokerin sijasta suolaa. Huh huh että oli hirveä herätys. Lauantai kului lähinnä teorian merkeissä ja livistin sieltä välillä treenaamaan taas agsaa Jetan kanssa. Tehtiin parin hypyn yhdistelmää, keppejä ja uutena rengasta. Jetta meni jo kaksi hyppyä+putki yhdistelmän ja ihan sairaan  nopsaan menikin. Se täytyy kyllä opettaa irtoamaan esteille itsenäisesti mutta hallitusti hyvin, en tule muuten ikinä pysymään sen perässä :) Treenin jälkeen palasin kuuntelemaan teoriaa ja illemmalla kun porukka meni maastoon treenasin Maarun kanssa tokoa koulun pihassa, häiriönä paljon vieraita koiria. Sitten ajoin taas Rohki-hallille Jetan kanssa treenaamaan :)  Lauantai-illan ohjelman oli järjestänyt Länsirajan kennelkerhon virkistysjaosto. Enpä ollut koskaan aiemmin ollut leirillä jossa iltaohjelmana oli sketsejä ja humppa-karaoke ;) Persoonallisuuspointsit Pellolaiselle!

Sunnuntaina osallistuin yhteen hakuharkkaan Maarun kanssa. Paikka oli rautatieaseman läheisyydessä ollut varikkoalue jossa oli vaikka mitä romua. Sanoin kouluttajalle (Allan Aula) joka oli menossa piiloon että menee ihan minne vaan, vaikka umpipiiloon. Oli sitten mennyt semmoseen työmaakoppiin joita oli siinä kolme vierekkäin ja joissa kahdessa muussa oli tuoreet ihmishajut mutta tässä ei. Olin ajatellut käydä aluetta läpi järjestelmällisesti haravoiden mutta Maaru sai hajun heti lähetyksessä ja juoksi suoraan kopille, haukkui ja hyppi sitä vasten. Että semmonen pikaharkka :) Taitava Marsupilami.

Sunnuntai-iltana aloitin sitten agikurssit Pellossa. Ekana oli alkeisryhmä. Koiria oli monenrotuista:pumi,cavalier,bichon havanese, x-rotu (varmaankin aussien ja collien sekoitus) jne. Kaikki eivät olleet päässeet vielä tähän ekaan kertaan, ens kerralla pitäis olla tulossa vielä pari lisää. Jatkokurssilla oli mm. parson, bichon frise,cavalier, shipperke.. sinnekin on tulossa vielä lisää porukkaa ens kerralla. Silla pääsi demoamaan temppuja kuten kosketusalusta ja merkin kierto. Lisäksi treenien jälkeen tein vähän keppejä ja puomia, myös Marden kanssa.

Ja sit viel kuva joka ei liity mitenkään tuohon viikonloppuun mutta laitampa vain kun siinä näkyy kuinka ihanat talvikelit meillä täällä jo oli. Ja nimenomaan oli, menneellä viikolla lumet lähti melkein kokonaan. Onneksi nyt ulkona pyryttää taas :)