Pellolaisilla on uusi hieno halli koiraharrastuksiin, nimeltään Rohki hyä halli. "Suomennettuna" tarkoittaa tosi hyvää hallia. Tosi hyvä se kyllä onkin, tilava,valoisa ja mainio hiekkapohja. Ainoa huono puoli on se että se on kuitenkin aika kaukana Muoniosta :) 140 km suuntaansa, eli ei sinne kovin usein jaksa ajella vaikka mainio paikka treenaamiseen olisikin. Sunnuntaina oli hallin avajaiset ja siellä olikin kaikenlaista ohjelmaa: puheita, musiikkia, näytöksiä, kakkukahvit, match show.

Maaru ja Silla osallistuivat vierailevina tähtinä agilitynäytökseen. Näytöstä oli selostamassa Suomen parhaimpiin agikisakuuluttajiin lukeutuva Blomsterin Pena Torniosta. Näytöstä varten yksi Pellolaisista ohjaajista oli tehnyt ihan haastavan radan, jossa oli 21 estettä. Pelloon tilatut uudet kontaktiesteet eivät kerinneet vielä tähän näytökseen, joten puomi ja A puuttuivat radalta mutta keinu kuitenkin oli. Meillä on ollut agitaukoa tässä jo jonkin aikaa ja olin melko ruosteessa ja varsinkin radan muistaminen tuntui hankalalta. Harjoittelinkin aika paljon etukäteen rataa, ja muistuihan se sitten ihan hyvin. Meidän suoritukset olivat kuulemma näyttäneet varsin mainioilta :)

Itse katselin jälkeenpäin ratamme videolta. Mun meno Sillan kanssa ei näytä oikein yhtään siltä miltä mä sen haluaisin näyttävän. Me kummatkin jotenkin varotaan toisiamme. Mä pidättelen Sillaa ihan hirmusti ja Silla vastaa epävarmuudella. Noidankehässä ollaan. Mun pitäis luottaa tohon koiraan paljon enemmän koska nyt mä jotenkin pelkään virheitä ja se näkyy mun ohjauksessa. Meiltä molemmilta puuttuu itseluottamusta ja asennetta tohon touhuun. Hmmm. Täytyy oikeesti miettiä mitä pitäis alkaa tehdä toisin meiän treenikuvioissa jotta me saatais asenne kuntoon.

Maarun kanssa meillä onkin sitten ihan sallittu asennevamma molemmilla :) Mulla ei ole enää oikein intoa vedättää sitä perässä ja se kaartelee sitten ihan omia kuvioitaan. On sillä kyllä vauhtikin hidastunut parhaimmista vuosistaan aika paljon. Me ei enää kumpikaan nautita agista yhdessä niin paljoa niinkuin joskus aiemmin. Mut ei se mitään, onneksi meillä toko, meidän uusi yhteinen innostus! :)

Mut joo, siis vaikka ite oonkin kauheen kriittinen niin ihan kivasti meidän näytös kokonaisuudessaan meni. Lisäksi pääsin treenailemaan yksittäisiä kuvioita ja esteitä useampaan otteeseen näytöksen jälkeen. Mätsärissä tuomarisetä pelästytti Sillan oikein kunnolla. Nostin Sillan pöydälle (joka oli täynnä rompetta ja huojui koiran alla) ja tuomari oli salamana ilman mitään etukäteisvaroitusta kiinni Sillan kuonossa katsoakseen hampaat. Sillalla ei ole ikinä ollut pöydällä käsittelyssä mitään ongelmaa, mutta nyt se säikähti tosi pahasti tota tuomaria. Yritin vielä pelastaa tilanteen sanomalla tuomarille että saanko asetella sen ensin pöydälle ja tule sitten vasta ronkkimaan mutta peli oli menetetty kun Silla paineistui niin paljon. Hampaat katsottiin sitten Sillan nojatessa minuun ja rimpuillessa :(  Saatiin sitten oletetusti sininen nauha ja tuomari vielä kommentoi yleisölle että se tuli koska koira oli niin arka pöydällä. Just joo. Silleri sijoittui kuitenkin pienten sinisten tokaksi. Maaru osallistui elämänsä ekaa kertaa veteraaniluokkaan. Hassua että se on jo "veteraani". Marde sijoittui sai punaisen nauhan ja sijoittui vetskujen toiseksi.