Tääl on kylymä! Mittari on käynyt tänään parhaimmillaan -24 asteessa. Nää talven ekat kovat pakkaset tuntuu aina niin kylmiltä ennen kuin niihin tottuu.

Meillä oli aamupäivällä aika eläinlääkärille, joka käy Muoniossa aina torstaisin. Tarkoituksena oli ottaa vasta-ainetestit jotta koiratkin pääsisivät Ruotsin ja Norjan puolelle matkailemaan. Noh, alotettiin heti verinäytteiden otolla. Maaru eka (no problems) ja Silla tokana. Sillerillä on aika herkkä kipukynnys, ja se nytkin pääs nykäsemään jalkaansa hiukan just kun saatiin neula sisään. Uusi yritys ja sitten onnistui. Sitten alko paperien kirjoittelu. Tässä vaiheessa kun lekuri alko tarkastaa rokotuspapruja, huomattiin että Silleriä kiusattiinkin ihan turhaa. Mulla on koko ajan ollut käsitys, että vasta-ainetestin voi tehdä aikasintaan 4kk raivotautirokotuksesta mutta mitään takarajaa ei ole. No mutta onkin! Rokotuksesta ei saa olla yli vuotta (Dun,dun, tässä kohtaa teki mieli lyödä päätä seinään, oiskohan meikäläinen voinut vähän paremmin perehtyä asiaan ennen kuin raahaa koiriaan pisteltäväksi turhaan?) Sillerillä oli mennyt jo yli vuosi siitä rokotuksesta, joten näytettä ei voitu lähettää. Argh! Päätettiin sitten laittaa sille nyt uusi raivotautirokotus, jotta saan sen sitten 4 kk:n päästä testattua eikä veny sen enempää. Silla raukka sai lisää piikkiä ihoon..

No, ainakin Maaru saatiin testattua ja toivottavasti niitä vasta-aineita löytyy kun saadaan tulokset parin viikon päästä. En sitten Sillan kanssa pääse niihin Haaparannan kisoihin joihin oli suunnitellut meneväni helmikuussa, mutta ainakin kevättalven reissuille ja ens kesän kisoihin Ruotsin puolelle päästään.

Mettälenkki upeassa mutta kylmässä kelissä päättyi melko lyhyeen, kun Sillan pistoskohta rupesi vuotamaan verta. Se sen jalan nykäisy oli varmaan nirhassu sitä suonta vähän enemmänkin, ja vaikka kohtaa painettiin ja siihen laitettiin "laastari" toimenpiteen jälkeen alko se varmaan kylmän (pintaverenkierto voimistuu) ja liikkeen vaikutuksesta uudelleen vuotamaan. Kotiin palattuani putsasin kohdan ja laitoin uuden "laastarin". Ei näytä aiheuttavan enää ongelmia.

Maarun kanssa treenattiin lyhkäsesti tokoa. Seuruuta, nopsia maahanmenoja ja pari luoksetuloa. Harkat oli tosi lyhkäset kun näpit meinas jäätyä täysin.

Nyt me puetaan paljon päälle ja lähetään kahtomaan josko näkyis revontulia!