Loppuviikko huskytarhalla meni mukavasti ja nopsaan - ainahan se aika menee nopsaan kun on työssä jossa viihtyy :) Keskiviikkona tein perushoitoa (juottoa,ruokintaa,siivoamista jne.) Torstaina treenattiin Reetan kanssa viisi valjakkoa, ajettiin taas 6 km lenkki jokaisella. Perjantai oli huoltohommia, pleissattiin uusia vetoliinoja ja sieppariköysiä, laitettiin rekiä kuntoon jne. Lisäksi sain mm. poistaa tikin yhen koiran jalasta ja käydä lääkitsemässä muutaman koiran. Pentujen hoito oli myös uskottu mulle :)

Lauantaina osallistuin koirien ensiapu-kurssille joka järjestettiin täällä Muoniossa. Sen piti paikallinen eläinlääkäri ja kurssisisältö oli keskittynyt koirien hätäensiapuun. Osallistujina olikin siksi paljon huskytyölaisiä. Ihan hyödyllinen kolmituntinen! Aiemmin viikolla istuin yhden illan vapaaehtoisen pelastuspalvelun peruskurssilla, hyödyllistä sekin.

EA:n jälkeen treenasin agia kentällä vähän aikaa. Oli kylmä (tais olla jotain -15) joten pidin treenit lyhkäsenä mutta tehokkaina. Teemana oli kepeille menot eri kulmista. Maarun kanssa tein myös vähän tottista. Treenien jälkeen mentiin taas metsään luukuttamaan.

Sunnuntaina käytiin hakutreeneissä. Ekalla pistolla Maaru läksi eka pienelle kaarrokselle, kutsuin luokse, otin uuden lähetyksen ja sitten se meni hienosti suoraan maalimiehelle. Sillä pelittää ilmaisu tosi hyvin. Toinen maalimies löytyi hyvin suoralla lähetyksellä. Treenien jälkeen käytiin Niinan (ja Niinan koirien Mallan ja Sisun) kanssa juoksuttamassa koiria. Maaru ja Malla osasivat hyvin vältellä toisiaan vaikka kumpikin juoksi vapaana.

Ai niin, sain talvirenkaat vihdoin vaihettua! Yks kaveri näytti mulle mallin yhellä renkaalla, vaihoin ite loput!