Kaikkea ylläolevaa ja paljon muutakin on kuulunut viime aikoina päiviimme. Tuntuu että kevät taitaa olla tulossa, sitä ennustavat ainakin mahtavan aurinkoiset kelit. Lauantaina ei tosin aurinko paistanut kun olimme koirakerhon yhteislenkillä Ylämuoniossa, mutta se ei menoa haitannut. 7 ihmistä ja 14 koiraa starttasi koululta väylää pitkin laavulle tulistelemaan. Tosi mukava lenkki, varsinkin poistullessa oli kiva seurata kun koirista 11 juoksi vapaina keskenään eikä kellekään tullut mitään sanomista. Marsu on kyllä väistelemisen mestari, tulee hienosti toimeen joukossa eikä mene nenäkkäin kenenkään kanssa jottei tule mitään kränää. Lisäksi totteli oman nimensä lisäksi kymmentä muutakin nimeä aina luoksekutsuissa, namien toivossa tietenkin :)

Sunnuntain hienossa aurinkoisessa ilmassa mentiin pitkästä aikaa ratsutielle lenkille, mikä ei loppupeleissä ehkä ollut niin viisas ajatus. Heti kun päästiin sinne, törmättiin näihin:                                   

Elikkäs siellähän oli poroja. Maarun ilme kertoi: "Voi vitsit mamma, vähän oot kiva kun toit mut taas porohommiin!". Se vinkui ja haukahteli hihnan päässä mutta oli toisaalta ihan hyvää treeniä kun sain sitä kieltää ja opettaa hiljaiseksi poroja kohdatessa. Haukkuahan sen pitäisi vasta ajaessa. Ihan hyvin sainkin sen sitten hiljaseksi, ja porotkin lähti kauemmaksi lätkimään.

Tyylikkäästi kelkkareittiä pitkin vieläpä. Silleri käyttäytyy tosi hienosti poroja kohdatessa, nytkin oli vapaana ja vaikkakin selkeesti kiinnostunut niistä niin pysytteli hienosti mun vierellä ilman että sitä tarvitsi mitenkään edes käskyttää siihen. Maarukin palautui porojen kohtaamisesta tosi nopsaan vaikka olin ajatellut että se haikailisi niiden perään pitempään. Hiekkakuopalla uskalsin laskea sen jopa irti ja heittelin lelua ylämäkeen jotta sain molemmille hyvät hankitreenit.

Nyt kun näitä kelejä on riittänyt niin ollaan käyty myös hiihtämässä ja potkukelkkailemassa normiulkoilujen lisäksi. Maarun kanssa ollaan myös tokoiltu vaikken ole niistä treeneistä nyt jaksanut tänne raportoidakaan. Nyt ois toukokuun lopussa Rovaniemellä olevat tokokisat kiikarissa meidän kisauran avaukselle.

Tänään olin kaverin vauvanvahtina kun hän ite kävi suorittamassa autokoulun kakkososaa. Tulipahan ekaa kertaa elämässäni vaihdettua vaippa vauvalle, eikä se ollutkaan mitään avaruustiedettä ;) Nella oli oma suloinen itsensä ja oli tosi mukavaa käydä vaunuttelemassa pitkä lenkki koirien kera ympäri kyliä auringonpaisteessa. Meinataan ottaa huomenna uusiksi kun oli niin kivaa ja saa samalla äiti omaa aikaa verhojen ompeluun.

BFF:t eli Best Friends Forever tai jotain sinnepäin ;) Marsupilami ja Sillasirisilmä