Kyllä tämä koulunkäynti on rankkaa. Tälläkin viikolla on pitänyt vaan syödä kokoajan :) Noh, on ne ruuat pitänny tietty valmistaakin. Eli meillä on meneillään ruokaviikko, teemme erilaisia eräherkkuja tulilla erilaisia valmistustapoja käyttäen. Paljon ollaan opittu myös eri raaka-aineiden, esim. kalan käsittelyä.

Maha on koko päivän tasaisesti ähkyllä ja kolesterolit ovat tämän viikon jälkeen taatusti kohollaan, ihan kevyimmästä päästä ei meidän muonat ole olleet. Mutta minkäs sille mahtaa, että voita ja kermaa lisätessä syntyy aina parempaa sapuskaa :)

Ruokia joita olemme tehneet: savustettu lohi, varrassiika, lohikeitto, tikkupullat, liha/kanakeitto, lämmin hedelmäsalaatti, kaurapuuro, marjakiisseli, halstratut muikut, kalanyytit, tarzan-pihvit, hiillosperunat, tuhkanauriit, letut, hunajaiset punajuuret, loimulohi, kaltiaiset.. enpä taida edes muistaa kaikkia ;)

1933674.jpg

Lautasella ruispuuroa ja marjakiisseliä, lohta loimuttumassa vieressä :)

1933723.jpg

Kalanyytit

1933677.jpg

Näin suomustetaan siikaa

1933690.jpg

1933687.jpg

Kyllä siika vartaassa laittaa hymyilyttämään ;)

1933728.jpg

Kaltiainen

1933703.jpg

Lämmin hedelmäsalaatti, joka oli ihan supernamia vaniljakastikkeen kanssa!

1933731.jpg

Tarzan-pihvi kanasta, hiillosperunat ja valkosipulimaustevoita, maistuis varmaan sullekin..

1933696.jpg

 

Tämän viikon kaloreita on kulutettu mm. rämpimällä yöllä metsässä. Maanantaina lähdettiin iltaysiltä suunnistamaan Särkitunturin maastoon. Eka iltasuunnistuskokemus minulle ja olihan se aluksi aika outoa kulkea pilkkopimeässä metsässä ja suolla pelkän otsalampun kanssa. Opin kyllä sen että kompassiin on pakko luottaa ja kyllä se luotettavaksi osoittautuikin. Löydettiin kohteet tosi hyvin. Välimatkat vaihteli reilusta puolesta kilometristä melkein kahden kilsan väleihin. Käytiin jopa ihan Särkitunturin huipulla, jossa pidettiin keskiöinen tulistelutauko. Meidän ryhmän kolme poikaa eksyivät jo ihan alkumatkasta ja he joutuivat etsimään tien autolle ennen muuta ryhmää. Onneksi olivat autolle kuitenkin löytäneet suht helposti. Palattiin koululle kolmelta yöllä.

Koirat ovat tällä viikolla tutustuneet uuteen lenkkikaveriin. Kaverini ottivat koiratarhalta itselleen kotikoiraksi huskyn, ihanan valkoisen nartun Trinityn. Trinityn kanssa ollaan käyty nyt pariin otteeseen ulkoilemassa ja ihan hyvin on kolmen kopla tullut juttuun keskenään.

Maarun kanssa olen treenannut tokoilua pariin otteesen, lähinnä ollaan tehty seuraamispätkiä, paikallamakuuta ja luoksetuloja. Naksuttelemalla yritän myös opettaa sille maahanmenoa nopeammaksi. Maaru on treenaushetkissä tosi kivasti messissä, melkeimpä kuumuu liikaakin välillä mikä purkautuu turhana haukkumisena ja ininänä. Mutta parempi kait noinpäin, helpompi tota energiaa on kytkeä pois kuin lisätä :)