Ensilumi satoi tänään! Aamupäivällä ollessamme tallihommissa alkoi pyryttämään oikein kunnolla ja maa oli hetkessä valkea. Hyödynnettiin lumi tietty heti ja valjastettiin Kalle-nimiselle hepalle reki perään. Jokainen sai kokeilla reellä ajoa, samoin kuin kilpakärryillä ajoa Säkä-nimisen hepan kanssa.

1973239.jpg

Kilisee kilisee kulkuset.. Siloissa oli iso kilisevä kulkunen kiinni, tuli oikein jouluinen tunnelma ajaessa :)

1973240.jpg

Ihan mikään hirveä nautinto ei ollut ajaa kilpakärryillä möykkyisellä kentällä, mutta olipahan kiva kokeilla kuiteski :)

Lounaan jälkeen oli ratsastuksen vuoro. Otettiin neljä hevosta (meidän ryhmässä oli 7 ratsastajaa), opeteltiin yhdessä satuloiminen,suitsiminen yms. ja lähdettiin kentälle pyörimään. Ratsastettiin melkein kolmisen tuntia, aina välillä hevosia vaihdellen ja muita katsellen. Ite menin kolmella eri hevosella. Visa oli noista neljästä virein, herkin ja eniten mun mieleen. Meninkin sillä kahdesti kun tykkäsin niin kovin :) Lisäksi kokeilin jo aamupäivän ajossa ollutta Säkää sekä koko tallin ainoaa lämppäriä, Jimiä. Ihan kivoja heppoja molemmat. Koska lumi oli tehnyt kenttää liukkaaksi, ei voitu laukkailla, mutta yhdellä sivulla sai ravailla aina kun halusi. Muutenkin koko homma oli mukavan vapaata, sai pyöriä oikeestaan miten halusi kunhan tietty otti muut huomioon. Telle (tallin pitäjä) neuvoi ja opasti aina tarvittaessa. Ratsastuksien jälkeen tehtiin lopputyöt ja ruokittiin hevoset.

1973242.jpg

Tässä Visan kanssa..

1973244.jpg

ja tässä Jimin.

Olipahan hauska päivä :) Huomenna mennään maastoratsastusretkelle koko päiväksi, siitäkin tulee varmasti mahtavaa. Saas vaan nähdä sulaako nämä lumet ensi yönä pois vai tuleeko kenties lisääkin, arvaamattomia nämä kelit ;)

Tellen tuttu poromies kävi kauppaamassa meille tänään porontaljoja ja niinhän vain kävi että ostin itselleni pienen, kauniin tasavärisen taljan. Täytyypä ottaa siitä kuva jossain vaiheessa. Koirat nuuskutteli sitä tosi kiinnostuneena kotiin tultuani. 

Meillä on uusi ruokakokeilu meneillään koirilla, sain nimittäin pari päivää sitten yhdeltä tutulta hirven luita. Päätin käyttää ne nopsaan uunissa ennen kuin annoin niitä syötäväksi, jotta liha vähän kypsyessä mietonisi. Osan laitoin pakkaseen ja nyt kolmena iltana olen antanut molempien syödä noita suuria herkkuja :) Hyvin on mahat kestäny, annoin tosin tehobaktia piimän kera niille hörpittäväksi ihan varmuuden vuoksi. Noin kuukauden päästä pitäis saada poronluita myös.