Minut oli kutsuttu Kittilään match show-tuomariksi ja mielelläni otin pestin vastaan. Tapahtuma oli tosi kivasti järjestetty, oli kattava buffetti makkaran-ja letunpaistoineen, kuulutukset, hyvät palkinnot ja oheisohjelmana pienen Tyyne-koiran persoonallinen agilitynäytös ja koirien kiihdytyskilpailu. Koiria oli mun mielestä yllättävänkin paljon. Olin tuomarina kaikissa luokissa. Muut luokat olivat aika pieniä mutta isoja koiria oli paljon ja niistä oli tosi vaikea valita neljä parasta. Best In Show- voittajaksi valitsin kivasti esiintyneen, nätin novascotiannoutajan, kakkosena oli veteraanien hyväkuntoinen alaskanhusky, kolmantena pentujen voittaja, nuori ja iloisesti esiintynyt porokoira ja neljänneksi tuli pienten koirien voittaja beagle.

Omat koirat olivat mukana hengaamassa. Maarun kanssa sain kivasti tehtyä seuraamista ja paikallamakuutreenin häiriön alla. Molemmat osallistuivat myös kiihdytyskisaan jossa oli kaksi luokkaa, pienet ja isot. Maaru pinkoi mulla olleen pallon luokse hienosti, mutta ei ihan yltänyt kolmen parhaan sakkiin. Silla sensijaan kellotti pienten koirien parhaimman ajan ja näin ollen voitti. Palkinnoksi saatiin pokaalin ja koiranruokapussien lisäksi lahjakortti 2 hengelle 2km:n huskyvaljakkoajelulle! Aika huvittavaa :) (Oon itse ollut viime talven huskyhommissa joten aika tuttua touhua). Tämä huskypaikka on varmaan jossain Levin alueella ja täytyy kait enstalvella käydä katsastamassa.

Paluumatkalla poikettiin Levin huipulle, sinne pääsee autolla helposti. Käytiin siellä maisemia ihailemassa ja koiria kävelyttämässä. Tässä muutamia kuvia sieltä:

1830476.jpg

1830477.jpg

1830469.jpg

1830482.jpg

1830487.jpg

1830480.jpg

Riekonmarjaa

1830495.jpg

ja variksenmarjaa

1830498.jpg

1830486.jpg

Pallas-Ounastunturit näkyivät upeasti

1830491.jpg