Toissa sunnuntaina käytiin Sillan kanssa paimentamassa lampaita täällä Muoniossa. Ei vaan mennyt niin hyvin kuin toivoin. Lammaskatras 24 kpl siirrettiin ensin pienempään aitaukseen ja niistä otettiin viisi kipaletta isompaan aitaukseen meille paimennettaviksi. Näitä lambeja ei oltu koskaan koiralla paimennettu ja ne eivät kunnioittaneet koiraa tippaakaan. Olivat vain aina tulossa katsomaan koiraa uteliaasti tai sitten ihan vaan puskemaan :( Silla ei tästä pelästynyt mutta kyllä sitä ihmetytti. Piti olla monesti ite kepillä koiran ja lampaitten välissä.. Lisäksi tää viisikko vaan pyrki koko ajan muitten lampaitten luo, eli jumitti vaan kaikissa nurkissa ja aitaa vasten. Silla yritti ihan kympillä saada niitä liikkeelle mutta ei siitä oikein mitään tullut. Kerran se jäi rynnivien lampaiden jalkoihin ja mie jo pelästyin että se kuoli (tai ainakin rampautui) siihen paikkaan mutta sieltä se vaan nousi,pudisti pölyt pois ja lähti taas lampaiden perään. Super-Silla, kököt lampaat, se oli semmonen paimennuskerta.

Viikolla treenailtiin tokoa Maarun kanssa ahkeraan ja pääsipä se juoksemaan agiakin vieraan ohjaajan kanssa tiistain treeneissä. Torstain agsassa tehtiin kivaa hyppyrataa josta kolme eri variaatiota ja erilaisia haasteita. Silleri oli kivassa vireessä.

Lauantaina ajeltiin Pelloon, jossa ensin tokotreenailut ja sitten mätsäri. Tokossa tehtiin kisanomainen treeni juoksuntarkastuksineen kaikkineen. Meni aika persiilleen mutta eikös kenraaliharjoituksen kuulukin mennä? Ens sunnuntaina ois siis se meidän eka kisa. Luoksepäästävyydessä Marde nousi tuomarin eteen kiemurtelemaan. Paikkamakuu ok, haukahti kun annoin käskyn.Seuruu meni tosi väljäksi kun "liikkuri" kokemattomuuttaan teetti meillä ihan liian pitkiä välejä. Maahanmeno oli epävarma (vaikka ollut treeneissä tosi hyvä), seisomisessa annoin käsiavun ja silti valui pari askelta. Luoksetulo ihan ok, perusasento jäi vinoon. Hyppy ok mutta olin huomaamatta nytkäyttänyt olkapäätä. Pientä vinkua/haukkua kauttaaltaan koko homman ajan. Mätsärissä Silla pienten punaisten 3. ja Maaru vetskujen punaisten 3.

Eilen ja tänään taas tokoiluja, jotka menneet oikein kivasti. Seuruussa tuppaa vaan edistämään pirusti, saa nähdä kuin paljon viittin sitä hinkata tässä viikolla vai annanko olla. Parempi kait että edistää kuin jätättää.. Tänään aloitin perustottelevaisuuskurssin, jonne ilmaantui peräti 11 koirakkoa! Niistä yli puolet oli sellaisia joita ei ole meidän seuran treeneissä juuri aikaisemmin nähty, ihan huippua että saadaan tänne uusia harrastajia :)

Muutamat syksyiset kuvat taas tähän loppuun.