Viime aikoina ollaan treenailtu pitkästä aikaa etsintähommia. Meillä kavi vierailevia kouluttajia koirinensa Helsingistä ja toki me otettiin heistä kaikki irti! Pidettiin kahdet rakennusetsintätreenit, yhdet etsintätreenit tiehallinnon varikolla ja yhdet tokotreenit.

Maaru oli ihan superinnoissaan päästessään etsintähommiin. Oli se kyllä aika hyväkin! Ilmasut pelitti tosi hyvin, varsinkin ekassa treenissä ja tuolla varikon treeneissä. Ei härkkinyt maalimiehiä ja haukkui tasaisesti. Se vuotaa haukkua työskennellessään (koska on niin kierroksilla,varsinkin tuolla sisätiloissa) ja vikassa rakennustreenissä keksittiin ottaa sille timeouttia kesken etsinnän jos sitä haukkua tulee ihan turhaa. Erityisen ylpeä olin siitä miten se tuolla varikolla työskenteli. Se ei ollut aikaisemmin ollut tommosessa ympäristössä, mutta se ties heti mitä tehdä. Käytti nenäänsä tosi hyvin ja otti ilmavainun kaukaa ja osas lähtä tarkentamaan hyvin. Tarkasti sielläkin kohteita hyvin itsenäisesti ja suht järjestelmällisesti ihan luonnostaan.

Mulla on ihan hirveä palo päästä liitelemään agia, varsinkin kun kaikki etelän kaverit hehkuttelee jo ulkotreeneillään ja kisoillaan. Meidän kentällä on kuiteski vielä puolisen metriä lunta ja kenttää ympäröi hirveät vallit kun koulun pihan lumet on pitkin talvea ajettu siihen. Estekontille jos haluais päästä niin pitäis heiluttaa lapiota urakalla. Eli vielä on maltettava odottaa jonniin aikaa ennen kuin lumet sulaa..

Koulussa oli viime viikolla melonta ja koskenlaskuteoriaa ja ulko&sisäleikkejä. Tänään oli lajitunnistuskokeitten eka osio, johon kuului kasvit, sienet, sammalet, jäkälät, selkärangattomat, nisäkkäät, matelijat, jäljet ja jätökset. Lisäksi oli esseekoe, jossa kysyttiin Lapin luontaiselinkeinoista, revontulista, metsäkanalintujen kannan vähenemisen syistä, soiden synnystä ja suoluonnosta, oravan talvivalmisteluista ja yöttömästä yöstä. Lajitunnistuksista jäi ainakin itelle hyvä fiilis, eiköhän ne läpi menneet. Seuraava osio jossa on linnut+äänet, kalat, kivi&maalajit ja tähtikuviot on kesäkuun alussa.