Saatiin ihan helmi harjoituspaikka rakennusetsintää varten. Muonion vanha sairaala nimittäin, jossa on kaksi kerrosta +ullakko ja kellari ja noin miljoona huonetta (no ei ehkä ihan mutta siltä tuntuu). Lisäksi siellä on paljon kaikenlaista roinaa (huonekaluja jne.) eli sillä on paljon loistavia piiloja. Mahtavaa! Oltiin tänään siellä siivoomassa lasinsirut pois ja kun oltiin saatu siivottua, pääs Maaru "korkkaamaan" paikan.

Marden kanssa oon tehty aiemmin raunioita mutta ei sisällä rakennuksissa etsintää. Eka maalimies oli helpossa, puolittain näkyvässäkin paikassa. Maaru hetken kummasteli että mikä on homman nimi, mutta tajusi hyvin nopsaan että täällähän etitään samalla lailla ukkoja kuin metsässäkin. Maaru on siitä ihan mahtava, että se ei arastele mitään kohdalle sattuvaa. Tuollakin on liukkaita lattioita, kaikenmoista tavaraa,rappusia jne. mutta Maarua ei haittaa mikään.

Ekan ukon löytymisen jälkeen vein Maarun hetkeksi autoon ja otin sen uudestaan hommiin kun uusi maalimies oli piiloutunut. Nyt maalimies oli komerossa, jonka ovi oli noin kymmenisen senttiä raollaan. Maaru meni kohdasta ensin ohi ja kierteli paljon eri huoneita. Se viiletti ihan sikavauhtia ja mä en meinannu pysyä perässä yhtään. Sitten tultiin uudestaan siihen käytävän kohtaan jossa komero sijaitsi. Maaru rupesi puörimään ympyrää pienellä alueella, vinkui ja nousi pöytiä ja muita huonekaluja vasten. Komerossa olleen ihmisen hajuvana oli keskittynyt siis tähän alueelle, noin pari metriä itse komerosta ja Maaru ilmaisi sen hienosti. Tota koiraa on niin helppo lukea, mikä on kyllä hyvä asia. Avasin varovasti ite komeron ovea ja Maaru pääsi haukkumaan maalimiehen.

Kolmas tilanne oli aika samanlainen. Muuten tyhjä huone, maalimies komerossa ja ovi kymmenisen senttiä raollaan. Maaru kävi taas ensin kuittaamassa muutaman muun huoneen tyhjäksi. Sitten kun se pääsi huoneeseen jossa ukko oli, se meni komeron vastapäätä olevan seinän luo, alkoi pyöriä ympyrää ja vinkua/haukahdella ja nousta ikkunalautaa vasten. Maalimiehen hajuvana nousi siis komerosta ylös ja laskeutui vastakkaisella seinällä alas. Hieno Maaru! Taas oli helppo tulkita että se oli saanut hajun. Avasin komeron oven ja päästin Maarun haukkumaan ukon. Olipahan kivat ja mielenkiintoiset treenit!

Iltalenkki käytiin Trinity-huskyn seurassa. Marin joka on raskaana ei halunnut kuljettaa vetävää Trinityä, joten tehtiin niin että mulla oli Trinity hihnassa ja Marin otti Maarun. Silleri kulki tietty vapaana. Vähänkö Trinity veti! Mutta onhan se tietty ymmärrettävää, että koko ikänsä vetokoiran hommia tehnyt koira joka laitetaan hihnaan vetää, koska eihän se muutakaan osaa tehdä. Ja taitaa olla aika mahdoton tehtävä kouluttaa se tosta pois enää..

Lisäksi käytiin Harrinivassa tekemässä löytöjä. Kilpisportin (joka lopetti toimintansa) vaatteita oli tuotu Harrinivaan myyntiin ja käytiin niitä penkomassa. Kaikki oli 75 prosentin alessa. Löysin Fjällravenin tekniset vaellushousut joiden normihinta ois ollut huimat 350 euroa mutta sain ne nyt 87 euroon! Lisäksi ostin parillakympillä Fjellun fleecen myös. Kivat löydöt!