Tänään aamupäivästä suunnattiin Ratsutien maastoon. Ekaksi lenkki, sitten tokoa Marden kanssa. Oon menneellä viikolla palannut taaksepäin perusasioiden vahvistamiseen ja sitä nytkin. Parin askeleen seuruuta ja käännöksiä, askelsiirtymiä ja perusasennonhakuja. Oikein hyviä, tosin alko piippaamaan jossain vaiheessa ja sitä piti siitä huomauttaa. Maahanmenoja vapaamuotoisesti eli ei seuruun yhteydessä. Haukahteli välillä, ei saanut niistä palkkaa tietenkään. Samoin seisahtumista vapaamuotoisen hillumisen yhteydessä, aluksi valui askeleen pari, sitten alko tekemään hyvin. Luoksetulo pitkällä matkalla, ensimmäisen varasti! Kävin palauttamassa, sitten odotti tuttuun tapaansa hyvin. Hyvä perusasento lopussa. Toinen vielä vauhtipalkalla.

Treenikaveri oli laittanut viestiä että myöhästyy niin hyödynsin odottelun ottamalla pitkän paikkamakuun Maarulle. Laitoin Maarun maahan vähän matkan päähän autosta ja menin ite autoon lämpöseen istumaan :) Katoin kellosta ajaksi 10 minuuttia. Siellä se kiltisti makaili, muutaman kerran haisteli tuulta mutta pääosin katteli mua koko ajan. Sai palkaksi muutaman mahapullan kupista ja isot kehut :) Taietaan me se BH:kin vielä kävästä jos niitä täällä päin joskus järjestetään.

Maaru paikkamakuussa. Jaana halusi todisteita lumesta, no se mitä oli satanut edellisiltana/yönä oli jo sulanut mutta Maarun paikkamakuun aikana yllätti lumikuuro ;)

Hakutreenit aloitettiin kaverin koiralla, olin ite maalimiehenä ja kävin sitten melkein polvea myöten suossa ihan kahdesti jopa. Lopputreeni meni veden litistessä kengässä. Maarulle eka harkka oli semmonen jossa se joutui ylittämään sellasen leveän polun mennessään ukolle. Ukko oli noin 60-70 metrissä, eka metsää ja polku siinä 50 metrin tienoilla. Tiesin että tulee olemaan ehkä hankala, mutta siksi sen halusinkin näin. Maaru lähti hyvin, eteni melkein polulle asti ja kaarsi sitten oikeaan josta kutsuin sen pois. Uusi lähetys, kävi taas melkein polulla asti ja tuli kutsumatta mun luo takasin. Kolmas lähetys ja pari mene mene! käskyä niin johan meni polun yli ja ukolle. Hyvä ilmaisu ja kissanruokapurkkipalkka. 

Toka oli tyhjä, oli tarkotus antaa sen mennä pitkälle ja kutsua sitten, mutta se eteni taasen vaan noin 30-40m ja kääntyi mun luo takasin. Kolmas ukko suorassa linjassa noin 50 metrissä, lähti hyvin ja meni suoraan ukolle. Maalimies antoi palkan jo kolmen haukahduksen ja mulla oli vaikeuksia löytää heidät sieltä ryteiköstä kun ei voinut mennä ilmaisun perässä. En siis ite tiennyt missä ukko tarkalleen oli, lähetyskin sattui tuurilla suoraan linjaan.

Summa summarum:

- tokotreeni ennen hakua tuo selkeetä hallintaa metsään.

- ennen  se painui albaniaan etsimään jossei se löytänyt ukkoa suht heti, nyt se tulee kysymään multa ohjeita. Tää on tosi hyvä, nyt kun sen sais vielä uppoomaan pikkasen syvemmälle ennen kuin kääntyy mun luo.  Meidän suurin ongelma eli koiran liian itsenäinen työskentely on siis korjaantunut vähän liiankin hyvin.

Maarun jälkeen treenattiin vielä pari muuta koiraa ja sitten koirat saivat rallata hiekkakuopalla. No, muut koirat rallasi ja Maaru pysytteli ihmisten luona makupaloja kerjäten (en ymmärrä miten se on niin pohjattoman nälkäinen, nytkin se oli syönyt tokotreeneissä frolicceja,ne mahapullat, kissanruokapurkin ja cecar-purkin) ja Silla kävi vaan välillä kommentoimassa muitten riekkumista.

Nuppu-dalmis ja borcol Minttu.