Viime viikonloppuna osallistuimme Maarun kanssa täällä Muoniossa järjestetylle etsintäkurssille. Kouluttajana oli Kainuun prikaatissa virkakoiria kouluttava Arto (sukunimi tais olla Petjala, en ole varma) joka on myös koiraterapeutti ja käynyt Kannuksen kennellinjan. Lauantaina oli ohjelmassa eka pikkasen teoriaa ja sitten suunnattiin maastoon treenaamaan. Pakkasta oli rapiat parikymmentä mutta ei se menoa haitannut. Suurin osa koirista otti hakua, pari koiraa jälkeä. Maaru näytti hyvin heti ekassa treenissä mitkä meiän ongelmat on. Eli hallinta ja koiran liian itsenäinen työskentely. Saatiin hyvät vinkit suunnannäyttöjen opetteluun. Maastosta suunnattiin pimeän tultua harkkaamaan rakennusetsintää vanhalle sairaalalle. Maaru oli niiiiin hyvä niissä parissa treenissä jota sen kanssa siellä tehtiin!

Jetta the beecee ja Suvi tulivat meille illalla ja lähdettiin upeassa kuutamossa lenkille. Silleri kadotti yhden tossuistaan tuon lenkin aikana ja vaikka yritettiin sitä käydä ettimässä valosankin aikaan niin eihän sitä löytynyt. Varmaan hankeen hukkunut.. Jetta ja Suvi yöpyivät meillä koska olivat osallistumassa seuraavan päivän koulutukseen. Olipa kiva saada juttuseuraa ja nähdä  Jettaa jota fanitan kovasti :)

Sunnuntaina aloitettiin taas teorialla ja sitten mentiin maastoon. Maarulle tehtiin tänään nimenomaan hallintatreeniä, jossa se lähetettiin tyhjälle ja koitettiin saada mahdollisimman heti kääntymään takasin ja osoitettua vastakkaiselle puolelle maaliukon luo. No arvaa kääntykö? Ei varsinkaan ekalla kerralla vaan kävi pitkät lenkit ennen kuin tuli kysymään ohjeita. Mutta meni aina paremmin seuraavilla kerroilla ja tätä treeniä jatketaan! Sitten mentiin vielä vähäksi aikaa rakennusetsintään jossa Maaru meni taas tosi kivasti ja ilmaisi mm. komerossa ovi kiinni ja vaneri vielä edessä olleen ukon. Toi rakennusetsintä on kyl meiän laji!

2081612.jpg

Jetta jäljestää